Tavşanlı Ziraat Odası

Tarihçe

Ziraat odaları 6964 ve 5184 sayılı kanunda belirtilen meslek hizmeti görmek, çiftçilerin müşterek ihtiyaçlarını karşılamak, mesleki faaliyetlerini kolaylaştırmak, çiftçilik mesleğinin genel faaliyetlere uygun olarak gelişmesini sağlamak, meslek mensuplarının birbirleriyle ve halk ile olan ilişkilerinde dürüstlüğü ve güveni hakim kılmak, meslek disiplin ve ahlakını kollayıp gözetmek, çiftçilikle iştigal edenlerin mesleki hak ve menfaatlerini korumak amacıyla kurulan, tüzel kişiliğe sahip kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşlarıdır.

Odamız 1967 yılında 6964 sayılı kanun ile Türkiye Ziraat Odaları Birliği kanunu ile kurulmuş 5184 sayılı kanun ile genişletilmiştir.

Anayasanın 135 inci maddesinden anlaşılabileceği gibi “kamu kurumu niteliğindeki mesleki kuruluşlar” ancak kanunla kurulabilmektedir. 6964 Sayılı Kanun’un 5184 Sayılı Kanun’la değişik 2 nci maddesine göre, her ilin merkez ilçesi ile bağlı ilçeler ayrı ayrı ilgili ziraat odasının faaliyet alanı sayılmaktadır.

Kurumsallaşmak adına 2004 yılında 642 m2’lik bina arsamız alınarak, yeni hizmet binamız inşaatına 29.09.2009 tarihinde başlanmış ve 27.06.2010 tarihinde ; 10 aylık kısa zaman zarfında tamamlanarak çiftçilerimizin hizmetine sunulmuştur.

Binamızın toplam alanı yaklaşık 2500 m2 olup, bodrum katı depo zemin kat ve çekme kat ticarethane olarak kiralanabilecek bir mekan olarak oluşturulmuştur. Üst kattan girişte satış reyonu ve çiftçi kayıt işlemleri olarak hizmet vermektedir. 3.kat odamızın yönetim ve toplantı salonu olarak hizmet verecektir. Teras katı ise sosyal aktivitelerin yapılabileceği bir mekan olarak dizayn edilmiştir.

Odamızın 5650 aktif 6350 pasif üyesi bulunmaktadır.